2014. 10. 07.

Új HBR: AVN

Fáj a csípőm egy jó ideje, úgy május- június óta. Ha keményre ülök, sántikálok egy kicsit felállás után, aztán bemelegszik és már simán megy a menetelés.
Végre ripszropsz kaptam is időpontot MRI vizsgála szeptember végére (igaz egy korábbi időpontra nem tudtam elmenni fogászkodás miatt)
Megcsattogtattak rendesen a gépben, még szurit is kaptam kontrasztanyaggal.

A diagnózis - dokimat felhívva:
AVN - Avascularis Necrozis - csípő elégtelen keringés - kopás.
Megjegyzése hozzá: ne aggódjak, több betegének is volt ilyenje, az egyik fiatal nemrég kapott csípő protézist, egy másik már vígan szaladgál vele.

Nekem NEM lesz semmiféle idegen izület a derekamban!! 
Meggyógyítom és kész. Torna, kence, izületépítő glükozamin pirula.
A szteroid mellékhatása. Oka lehet még a szakirodalom szerint pl: alkoholizmus, diabetes, elhízás is.

 
Család és barátok ráindultak a témára egyből. Jönnek a jótanácsok, segíteni szeretne mindenki nagy erőkkel. Kicsit túl nagy erőkkel.

Egyik  adag:
Itt a wiki cikk, elég komoly bajnak tűnik:
Értelmezzük a cikket, mert elég bonyi, szakszöveg.Mikor beszéljünk?

XY tanácsait átnézve, úgy tűnik K és D vitamint és Magnéziumot kéne szedned, amitől talán meggyúgyul a combcsontod forgó izületi felszíne, vagyis az elhalt sejtek helyére nőhet új.
Itt vannak a cikkek, meg, hogy hol rendelheted meg.

Másik adag:
Akkor a következőket kell csinálod:
  • Bioglukozamin
  • Zsálya krém
  • Zsálya fürdő - teából
  • Moxa tapasz
  • Agykontroll 
Vankérdésnincskérdés!

 További adagok:
- Reflexológust keríts!
- Tuti sportorvos! 
- stb

Szeretném megoldani persze a fájdogálást, a tanácsokból választhatok bőven! Mit tennétek?

2 megjegyzés:

  1. Szia! Örülök is, meg nem is... Öröm a jó kontroll-eredmény, de szomorú a rengeteg gyogyó, amit szedned kell tovább és ez az AVN. Nem tudom, mit tennék a helyedben, ahány ember, annyi tanács. Az idegenkedésed az idegen ízülettől osztom. Mindannyian mások vagyunk, kívánom, találd meg a számodra legjobb megoldást! Sok-sok erőt és kitartást kívánok és további szép élményeket! (olyan suta ez a komment, de nem akarlak a hülyeségeimmel traktálni, csak örülök az életjelednek és minden jókat kívánok Neked !!!)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Kati!
    Régebben végigolvastam a blogod, most véletlen tévedtem vissza. Együttérzek a csípőd miatt kétszeresen is. Egyrészt én is aktív életet élek/élnék, ismerem Hallstattot és Planait is; másrészt több mint két éve szedek Medrolt, és elég csúnya a csontsűrűségem :(
    Nincs facebookom, és egyéb módon sem tudlak elérni. Megtennéd, hogy írsz egy emailt nekem a tappancs kukac 3gteam pont hu címre? Szeretném megtudni, hogy Te mennyi szteroidot szedtél, aminek ez lett a mellékhatása.
    Üdv és köszi,
    Kriszti

    VálaszTörlés